AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegvelden

Brussels Airlines verruilt Moskou voor Moskou

Brussels Airlines verruilt de route Brussel – Moskou voor de route Brussel – Moskou. De steden blijven ongewijzigd, maar het vliegveld waarop de Lufthansa-dochtermaatschappij vliegt wordt aangepast, zo meldt Brussels Airlines.

Moskou
Met ingang van 2 juli vliegt Brussels Airlines vanuit Brussels Airport naar het Sheremetyevo International Airport nabij Moskou, in plaats van het huidige Domodedovo vliegveld. Het Domodedovo vliegveld, op 35 kilometer afstand ten zuiden van het centrum van de Russische hoofdstad, is de grootste van de drie luchthavens die de stad rijk is en tevens de grootste van het land. Sheremetyevo International Airport is de tweede grootste luchthaven van Moskou en Rusland.

Zakenreizigers
Volgens Brussels Airlines is de verhuizing naar het Sheremetyevo Airport gunstig voor zowel de zakenreizigers als de toeristen. ‘De waaier aan daar gevestigde bedrijven en de vele industriele activiteiten maken van deze luchthaven een toplocatie voor het grote aantal zakenreizigers dat tussen Brussel en Moskou reist’, aldus Brussels Airlines. De luchthaven ligt 29 kilometer ten noordwesten van Moskou, waardoor het ook iets dichter bij het centrum ligt dan Domodedovo.

Eindhoven
Vanuit Eindhoven vliegt sinds 21 december de low cost-dochter van Aeroflot, Pobeda, op het Vnoekovo vliegveld in Moskou. Dat is de oudste nog actieve luchthaven van Moskou en ligt op 28 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad met het Rode Plein.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button