NieuwsProfessionalStakingVeiligheidVliegvelden

Donderdag staken beveiligers op drie Duitse luchthavens

Op donderdag 9 januari staken beveiligers op drie Duitse luchthavens. Zij leggen het werk op Düsseldorf, Keulen/Bonn en Stuttgart neer, zo laat de Duitse luchthavenvereniging ADV weten.

Staking
Door de staking zullen donderdag in totaal zo’n 110.000 reizigers hinder ondervinden van de werkonderbreking. De Duitse vakbond Verdi plant de stakingen omdat zij een hoger loon voor de beveiligers eisen. Alleen al op Düsseldorf worden er zo’n 58.600 reizigers getroffen.

Start
Op de luchthavens van Düsseldorf en Keulen/Bonn zal de staking om middernacht van start gaan en in Stuttgart om 03:00 uur ‘s nachts. De staking zal de hele dag in beslag nemen.

Onverantwoord
Ralph Beisel, woordvoerder van de luchthavenvereniging ADV vindt de staking ‘overdreven, meedogenloos en onverantwoord.’ Want volgens Beisel schaadt de staking niet alleen de luchthavens, die volgens hem geen onderdeel in de strijd zijn tussen de beveiligers en hun werkgevers, maar ook ‘het imago van Duitsland.’

Berlijn
Op maandag 7 januari legden de beveiligers ook al het werk neer op de luchthaven Tegel en Schönefeld in Berlijn. De 4 uur durende staking zorgde toen voor zo’n 80 geannuleerde vluchten. In totaal zijn er zo’n 23.000 beveiligers werkzaam op Duitse luchthavens. Zij zouden een loonsverhoging willen van de huidige 17,12 euro per uur naar 20 euro per uur.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/