fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Prijsvechter Level opent basis op Schiphol

Prijsvechter Level opent dit voorjaar een basis op luchthaven Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan Up in the Sky.

IAG

Level is een lagekostenmaatschappij en onderdeel van de International Airlines Group (IAG), waar ook British Airways, Vueling, Aer Lingus en Iberia toe behoren. 

Schiphol

“We kunnen bevestigen dat we voornemens zijn een nieuwe short-haul basis op Amsterdam Airport Schiphol openen”, laat de woordvoerder namens Level weten. “We zijn nog in gesprek met personeel en vakbonden.” Hij wil nog niet zeggen hoeveel toestellen op Schiphol worden gestationeerd, noch naar welke bestemmingen zal worden gevlogen.

A330

Schiphol wordt de tweede Level-basis voor vluchten op de kortere afstand. In 2017 werd Level door IAG in de markt gezet als een lagekostenmaatschappij -of merk- voor de lange afstand. De eerste langeafstandsvluchten werden medio 2017 uitgevoerd vanaf Barcelona, waarbij de bemanning van de A330’s afkomstig was van Iberia, de Spaanse dochter van IAG.

OpenSkies

Aan het eind van datzelfde jaar kondigde IAG een tweede Level-basis aan voor de lange afstand op de Parijse luchthaven Orly. Op de twee A330’s die daar in eerste instantie werden ingezet, kwam het personeel van OpenSkies, de Franse dochter van IAG. Tegelijkertijd met de aankondiging van de nieuwe basis daar, werd ook bekendgemaakt dat OpenSkies volledig als merknaam zou verdwijnen. 

Vueling 

Zowel Barcelona als Orly zijn hubs van Vueling, in eerste instantie dè lagekostenmaatschappij van IAG voor de korte afstand. Vueling moest passagiers aanvoeren voor de langeafstandsvluchten van Level.

Anisec

Medio vorig jaar kondigde IAG aan een nieuwe Oostenrijkse dochtermaatschappij op te richten. Deze heet officieel Anisec, maar opereert ook onder de merknaam Level. Deze nieuwe tak van Level richt zich op de kortere afstand. De eerste basis daarvan opende in juli van het afgelopen jaar in Wenen. Sindsdien refereert IAG ook aan Level als lage kosten merk in plaats van prijsvechter voor de lange afstand.

Airbus

In Nederland werft Anisec nu namens Level in ieder geval cabinepersoneel voor de nieuwe basis op Schiphol, waarbij wordt aangegeven dat ‘een vloot moderne Airbus-toestellen’ in Amsterdam wordt gestationeerd.

Slots

Mogelijk wordt daarnaast personeel van Vueling ingezet, zoals IAG voor Level eerder gebruikmaakte van personeel van Iberia voor Barcelona en OpenSkies voor Parijse Orly. Ook de slots die Level nodig heeft, komen hoogstwaarschijnlijk van Vueling, dat een grote speler is op Schiphol. De woordvoerder van Level zegt dat op korte termijn meer details over de toekomstplannen in Amsterdam bekend worden gemaakt. 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Gerelateerde artikelen

Back to top button