fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Spaanse Ryanair-staking van de baan

De eerder aangekondigde staking van het Spaanse Ryanair-personeel op 10 en 13 januari is van de baan, zo melden de vakbonden in een statement.

Voorlopig akkoord
De Spaanse vakbonden SITCPLA en USO, die de belangen van de in Spanje gestationeerde Ryanair-cabin crew behartigen, zijn tot een voorlopig akkoord gekomen met de Ierse prijsvechter. ‘We geloven dat deze belangrijke ontwikkeling een garantie biedt qua werkgelegenheidsstabiliteit en voor verbeterde arbeidsomstandigheden. Maar het belangrijkste is de toepassing van de Spaanse wet’, aldus de vakbonden.

Staking
Doordat de staking nu voorkomen is op 10 en 13 januari kunnen veel reizigers opgelucht ademhalen. Eerder sloot Ryanair al cao-overeenkomsten in Duitsland en Italië. In Nederland is de Ierse maatschappij nog niet zo ver om tot een cao-akkoord te komen.

Nederland
Sterker nog, Ryanair diende een aanvraag voor het collectieve ontslag in voor de in Nederland gestationeerde werknemers. Het UWV heeft deze aanvraag niet in behandeling genomen omdat ‘Ryanair het collectieve ontslag niet met de vakbonden heeft overlegd, zoals wettelijk verplicht’, zo meldde FNV Luchtvaart.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button