fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Vietnamese start-up kan na 4 keer uitstellen operatie beginnen’

De Vietnamese start-up Bamboo Airways kan na het 4 keer uitstellen van de lancering alsnog aan de operatie beginnen, zo meldt de website airwise.

Licentie
Na lang wachten heeft Bamboo Airways de vlieglicentie van de Vietnamese autoriteiten ontvangen. Naar verwachting zal de nieuwe airline binnen enkele weken de eerste binnenlandse vluchten uitvoeren.

Uitstellen
Als de eerste vluchten binnen enkele weken de lucht in zullen gaan, dan komt er een einde aan een periode van bijna een jaar van uitstellen en verschuiven. De Vietnamese maatschappij werd in 2017 opgericht en zou aanvankelijk begin vorig jaar haar operaties starten. De lancering werd uitgesteld naar 10 oktober, toen naar 29 december en uiteindelijk naar halverwege januari. De reden was de nog niet volledig verkregen licenties en toestemmingen van lokale autoriteiten.

Toekomst
Bamboo Airways heeft halverwege juni vorig jaar bij Boeing een aanbetaling gedaan om twintig 787-9 Dreamliners te reserveren. De levering staat voorlopig gepland tussen april 2020 tot 2021. De cataloguswaarde van de 20 Dreamliners bedraagt 5,6 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Bamboo
De luchtvaartmaatschappij Bamboo Airways is opgericht door het Vietnamese bouwbedrijf FLC Group. De maatschappij wil dit jaar beginnen met binnenlandse vluchten in Vietnam. De airline heeft een overeenstemming met Airbus om 24 A321neo’s af te nemen om deze vluchten uit te voeren. De Dreamliners van Boeing zijn bedoeld om op een later moment internationale langeafstandsvluchten uit te voeren.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button