fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Voorlopige stop op inschrijving KLM Flight Academy

In de eerste twee weken na de heropening van de inschrijvingen heeft de KLM Flight Academy meer dan 350 aanmeldingen ontvangen.  Aangezien de luchtvaartschool ruimte heeft om slechts 60 studenten per jaar op te leiden is er nu weer een voorlopige aanmeld-stop ingevoerd, zo meldt de vliegschool.

Maatregel
De KLM Flight Academy meldt dat deze maatregel is ingevoerd om het ontstaan van wachttijden te voorkomen. De opleiding verwacht dat richting eind 2019 de deuren weer open kunnen voor nieuwe aanmeldingen. Naar verwachting kunnen de opleidingsplaatsen voor 2019 allemaal gevuld worden met de al ontvangen aanmeldingen. In oktober liet de directeur van de opleiding, John Hayward, nog weten dat ‘het aantal aanmeldingen voor de KLM Flight Academy overweldigend is.’

Social media kanalen
Wie zich al heeft aangemeld voor de opleiding hoeft zich geen zorgen te maken, de KLM Flight Academy heeft laten weten dat zij de reeds ontvangen aanmeldingen nog wel zal behandelen. Wie zich nog niet heeft aangemeld kan via de social media kanalen van de KLM Flight Academy op de hoogte blijven van eventuele veranderingen.

Groningen
De Rijksluchtvaart School (RLS) opende op 1 januari 1946 haar deuren en werd in 1991 geprivatiseerd. KLM nam toen voor een symbolische gulden de school over en ging als zelfstandig bedrijf verder onder de naam KLM Luchtvaart School (KLS). Om het internationale karakter van de school te onderstrepen werd de naam gewijzigd in KLM Flight Academy. De KLM Flight Academy is gevestigd op het Groningen Airport Eelde en ontving in oktober nog een nieuw lesvliegtuig.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button