fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Delta breidt bestelling A220’s uit

Delta Air Lines heeft een al bestaande bestelling bij Airbus, voor 75 A220’s, uitgebreid met nog eens 15 van hetzelfde type vliegtuig, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestelling
De bestelling van Delta bestaat uit 15 Airbus A220’s, waarmee de totale bestelling op 90 van dat type vliegtuig komt te liggen. Delta heeft de A220-300 bestelt, de grotere variant van de A220-100, waarvan de maatschappij er al 75 besteld heeft. Met de Delta-bestelling komt het aantal orders voor de A220-300’s op vijftig te liggen.

Eerste
Delta ontving in oktober de eerste van de 75 A220’s. De overdracht vond plaats in de fabriek in het Canadese Mirabel, nabij de productielijn van de A220. Aanwezig waren hoogwaardigheidsbekleders van onder meer Delta, Airbus, Bombardier en Investissement Quebec.

Plannen
“We hebben grote plannen met onze A220-vloot en hebben er vertrouwen in dat zowel Delta-klanten als Delta-personeel blij zullen zijn met de ervaring tijdens de vlucht die door dit moderne en efficiënte vliegtuig wordt geboden”, liet Delta-ceo Ed Bastian aan de zijlijn weten.

Routes
De eerste A220 is begin dit jaar in gebruik genomen op routes van New York LaGuardia naar Boston en Dallas. Delta is de vierde luchtvaartmaatschappij met het type, na Swiss, AirBaltic en Korean Air. Het wordt daarnaast de grootste gebruiker met een definitieve order van 75 toestellen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button