AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Delta breidt bestelling A220’s uit

Delta Air Lines heeft een al bestaande bestelling bij Airbus, voor 75 A220’s, uitgebreid met nog eens 15 van hetzelfde type vliegtuig, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestelling
De bestelling van Delta bestaat uit 15 Airbus A220’s, waarmee de totale bestelling op 90 van dat type vliegtuig komt te liggen. Delta heeft de A220-300 bestelt, de grotere variant van de A220-100, waarvan de maatschappij er al 75 besteld heeft. Met de Delta-bestelling komt het aantal orders voor de A220-300’s op vijftig te liggen.

Eerste
Delta ontving in oktober de eerste van de 75 A220’s. De overdracht vond plaats in de fabriek in het Canadese Mirabel, nabij de productielijn van de A220. Aanwezig waren hoogwaardigheidsbekleders van onder meer Delta, Airbus, Bombardier en Investissement Quebec.

Plannen
“We hebben grote plannen met onze A220-vloot en hebben er vertrouwen in dat zowel Delta-klanten als Delta-personeel blij zullen zijn met de ervaring tijdens de vlucht die door dit moderne en efficiënte vliegtuig wordt geboden”, liet Delta-ceo Ed Bastian aan de zijlijn weten.

Routes
De eerste A220 is begin dit jaar in gebruik genomen op routes van New York LaGuardia naar Boston en Dallas. Delta is de vierde luchtvaartmaatschappij met het type, na Swiss, AirBaltic en Korean Air. Het wordt daarnaast de grootste gebruiker met een definitieve order van 75 toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/