fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IAG ziet grootste passagiersstijging naar Latijns-Amerika

In het afgelopen jaar zagen de luchtvaartmaatschappijen van IAG meer reizigers dan in 2017. Voornamelijk de routes naar Latijns-Amerika waren populair, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de International Airlines Group.

Totaal
In totaal vervoerden de airlines van IAG, bestaande uit Aer Lingus, British Airways, Iberia en Vueling, 112,92 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 7,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal reizigers op routes naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zag de grootste stijging, namelijk 10,1 procent. Daarmee kwam het aantal passagiers op die routes op 5,34 miljoen te liggen. De meeste passagiers werden afgelopen jaar binnen Europa vervoerd, namelijk 60,56 miljoen, 7,7 procent meer dan in 2017.

Bezettingsgraad
Over de hele linie genomen nam de bezettingsgraad op de vliegtuigen van IAG met 0,7 procentpunt toe. Enkel op routes naar Noord-Amerika bleef de bezettingsgraad gelijk. De grootste stijger was de bezettingsgraad op binnenlandse vluchten, die nam met 1,8 procentpunt toe naar 85 procent. Binnen Europa bedroeg de bezettingsgraad 83,2 procent, een stijging van 1,2 procentpunt.

Groei
Alle airlines vervoerden meer passagiers dan in 2017. De Spaanse maatschappij Iberia noteerde de grootste stijging van 11,7 procent in gevlogen kilometers door betalende passagiers, en komt daarmee uit op 61,35 miljoen kilometer. Aer Lingus en Vueling zagen een toename van 9,8 procent en British Airways een toename van 3,3 procent.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button