AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Kwakkelend Germania positief over gesprek met investeerders’

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania uit Berlijn maakte dinsdag bekend dat het financieel niet al te best gaat. Het Duitse toerismemagazine ‘fvw’ heeft een brief in handen gekregen waarin Germania-topman Karsten Balke bekend maakt dat er positieve gesprekken gevoerd worden met potentiële investeerders.

Kosten
Dinsdag maakte de Duitse maatschappij Germania bekend dat zij wegens ‘onvoorziene gebeurtenissen’, zoals de sterk stijgende olieprijs, ongepland onderhoud aan de vloot en aanzienlijke vertragingen in de vlootvernieuwing, de airline financieel hebben getroffen. Om nog in de lucht te kunnen blijven is Germania nu op zoek naar investeerders.

Investeerders
Het tijdschrift ‘fdw’ citeert een deel van de brief die Germania-topman Karsten Balke aan werknemers stuurde: ‘de gesprekken met potentiële investeerders, die ons financieel willen ondersteunen, verlopen positief. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook in de nabije toekomst de uitstaande fondsen kunnen veiligstellen.’

Airlines
Wie de investeerders zijn waarmee Germania in gesprek is wil de maatschappij niet zeggen. EasyJet geeft geen commentaar op de speculaties en ook ondernemer Hans Rudolf, die voorheen interesse in airberlin had, ‘kan geen antwoord’ geven op de vraag of hij in gesprek is met Germania.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/