AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Kwakkelend Germania positief over gesprek met investeerders’

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania uit Berlijn maakte dinsdag bekend dat het financieel niet al te best gaat. Het Duitse toerismemagazine ‘fvw’ heeft een brief in handen gekregen waarin Germania-topman Karsten Balke bekend maakt dat er positieve gesprekken gevoerd worden met potentiële investeerders.

Kosten
Dinsdag maakte de Duitse maatschappij Germania bekend dat zij wegens ‘onvoorziene gebeurtenissen’, zoals de sterk stijgende olieprijs, ongepland onderhoud aan de vloot en aanzienlijke vertragingen in de vlootvernieuwing, de airline financieel hebben getroffen. Om nog in de lucht te kunnen blijven is Germania nu op zoek naar investeerders.

Investeerders
Het tijdschrift ‘fdw’ citeert een deel van de brief die Germania-topman Karsten Balke aan werknemers stuurde: ‘de gesprekken met potentiële investeerders, die ons financieel willen ondersteunen, verlopen positief. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook in de nabije toekomst de uitstaande fondsen kunnen veiligstellen.’

Airlines
Wie de investeerders zijn waarmee Germania in gesprek is wil de maatschappij niet zeggen. EasyJet geeft geen commentaar op de speculaties en ook ondernemer Hans Rudolf, die voorheen interesse in airberlin had, ‘kan geen antwoord’ geven op de vraag of hij in gesprek is met Germania.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button