AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa vestigt met 142 miljoen reizigers nieuw record

De Lufthansa-groep heeft in 2018 een nieuw passagiersrecord gevestigd met meer dan 142 miljoen reizigers, zo meldt de Duitse luchtvaartreus. Daarmee is het de grootste maatschappij van Europa.

Record
In het afgelopen jaar vervoerden de maatschappijen van de Lufthansa-groep 142,33 miljoen passagiers, een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Van de netwerk-airlines vervoerde Lufthansa de meeste reizigers, namelijk 70,1 miljoen. SWISS volgende met 20,4 miljoen en Austrian Airlines sluit het hek met 13,9 miljoen reizigers. De bezettingsgraad voor de netwerk-maatschappij steeg met 0,4 procentpunt naar 81,5 procent en het aantal uitgevoerde vluchten kwam uit op 896.678, in vergelijking met 2017 een stijging van 6,5 procent.

Eurowings
Daarnaast deed Eurowings, samen met Brussels Airlines, ook nog een duit in het zakje. Zij vervoerden vorig jaar 38,49 miljoen reizigers, 18 procent meer dan in 2017. Het aantal uitgevoerde vluchten van Eurowings en Brussels steeg met 16,13 procent naar 322.620. De vliegtuigen zaten 1,4 procentpunt voller dan het jaar daarvoor en behaalde een bezettingsgraad van 81,3 procent.

Europa
Het grootste deel van de passagiers van de netwerk-airlines werd binnen Europa vervoerd, namelijk 80,08 miljoen mensen, een stijging van 8,2 procent. Bij Eurowings werd vorig jaar de grootste groei op de lange-afstandsvluchten genoteerd, namelijk 25,5 procent, wat neerkomt op een totaal van 3,26 miljoen reizigers. Deze stijging komt doordat Brussels Airlines samengevoegd is met Eurowings en daarmee de langeafstandsvluchten richting Afrika aan het netwerk van Eurowings heeft toegevoegd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/