fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa vestigt met 142 miljoen reizigers nieuw record

De Lufthansa-groep heeft in 2018 een nieuw passagiersrecord gevestigd met meer dan 142 miljoen reizigers, zo meldt de Duitse luchtvaartreus. Daarmee is het de grootste maatschappij van Europa.

Record
In het afgelopen jaar vervoerden de maatschappijen van de Lufthansa-groep 142,33 miljoen passagiers, een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Van de netwerk-airlines vervoerde Lufthansa de meeste reizigers, namelijk 70,1 miljoen. SWISS volgende met 20,4 miljoen en Austrian Airlines sluit het hek met 13,9 miljoen reizigers. De bezettingsgraad voor de netwerk-maatschappij steeg met 0,4 procentpunt naar 81,5 procent en het aantal uitgevoerde vluchten kwam uit op 896.678, in vergelijking met 2017 een stijging van 6,5 procent.

Eurowings
Daarnaast deed Eurowings, samen met Brussels Airlines, ook nog een duit in het zakje. Zij vervoerden vorig jaar 38,49 miljoen reizigers, 18 procent meer dan in 2017. Het aantal uitgevoerde vluchten van Eurowings en Brussels steeg met 16,13 procent naar 322.620. De vliegtuigen zaten 1,4 procentpunt voller dan het jaar daarvoor en behaalde een bezettingsgraad van 81,3 procent.

Europa
Het grootste deel van de passagiers van de netwerk-airlines werd binnen Europa vervoerd, namelijk 80,08 miljoen mensen, een stijging van 8,2 procent. Bij Eurowings werd vorig jaar de grootste groei op de lange-afstandsvluchten genoteerd, namelijk 25,5 procent, wat neerkomt op een totaal van 3,26 miljoen reizigers. Deze stijging komt doordat Brussels Airlines samengevoegd is met Eurowings en daarmee de langeafstandsvluchten richting Afrika aan het netwerk van Eurowings heeft toegevoegd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button