Goof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Swing Wing! | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan in 1929, werd een Belgische journalist geboren die onder meer via dit vliegtuig in de vreemdste situaties verzeild raakte.

De driemotorige, supersone business-jet met z’n variabele pijlstelling werd in 1968 op de tekentafel gezet. Er gaan geruchten dat de productie van een verrassend – zo niet verdacht – gelijkvormig toestel door business-jet-bouwer Dassault overwogen wordt. De naam van het toestel: Carreidas 160. De naam van de journalist: Kuifje. Het model is in 1993 in beperkte oplage vervaardigd, (714 stuks, de kenner weet waarom) en doet momenteel rond de vijfhonderd dollar, maar voor een mint exemplaar wordt soms boven de duizend gevraagd. Ik kocht dit enigszins vergeelde exemplaar ooit voor drie. Pas op: neppers zijn her-en-der te koop rond de honderd.

Carreidas 160

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close