IndustrieLiefhebberMilitairNieuws

Amerikaanse luchtmacht neemt eerste KC-46 in ontvangst

De USAF heeft gisteren het eerste exemplaar van de KC-46 Pegasus tanker in ontvangst genomen. Dit heeft Boeing bekend gemaakt in een persbericht.

Historisch

“Dit is een spannende en historische dag voor de luchtmacht en Boeing,
nu we de eerste van vele KC-46-tankers afleveren”, aldus Boeing topman Dennis Muilenburg. De komende weken zullen vier toestellen worden afgeleverd, met nog eens vier KC-46’s in februari. De 22nd Air Refueling Wing op de vliegbasis McConnell (Kansas) is de eerste eenheid die de nieuwe tankers zal ontvangen.

Testprogramma

De afgelopen maanden heeft Boeing in samenwerking met de luchtmacht een intensief testprogramma afgewerkt. Zes KC-46 tankers hebben 3800 vlieguren gemaakt, waarbij ze verschillende typen ontvangende toestellen variërend van A-10’s en F-16’s tot C-17’s en KC-46’s, hebben bijgetankt.

Mijlpaal

Met de officiële acceptatie van de eerste KC-46, heeft Boeing een grote mijlpaal bereikt in ‘het project KC-46’. Geplaagd door vele tegenslagen en vertragingen, is de KC-46 langzamerhand een hoofdpijndossier geworden voor zowel de Amerikaanse luchtmacht als Boeing. Diverse technische problemen moesten eerst worden opgelost, voordat de USAF bereid was het eerste toestel in ontvangst te nemen. Nog altijd zijn niet alle problemen definitief opgelost. Oorspronkelijk zou de eerste KC-46 al in januari 2017 aan de USAF worden afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/