fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Amerikaanse luchtmacht neemt eerste KC-46 in ontvangst

De USAF heeft gisteren het eerste exemplaar van de KC-46 Pegasus tanker in ontvangst genomen. Dit heeft Boeing bekend gemaakt in een persbericht.

Historisch

“Dit is een spannende en historische dag voor de luchtmacht en Boeing,
nu we de eerste van vele KC-46-tankers afleveren”, aldus Boeing topman Dennis Muilenburg. De komende weken zullen vier toestellen worden afgeleverd, met nog eens vier KC-46’s in februari. De 22nd Air Refueling Wing op de vliegbasis McConnell (Kansas) is de eerste eenheid die de nieuwe tankers zal ontvangen.

Testprogramma

De afgelopen maanden heeft Boeing in samenwerking met de luchtmacht een intensief testprogramma afgewerkt. Zes KC-46 tankers hebben 3800 vlieguren gemaakt, waarbij ze verschillende typen ontvangende toestellen variërend van A-10’s en F-16’s tot C-17’s en KC-46’s, hebben bijgetankt.

Mijlpaal

Met de officiële acceptatie van de eerste KC-46, heeft Boeing een grote mijlpaal bereikt in ‘het project KC-46’. Geplaagd door vele tegenslagen en vertragingen, is de KC-46 langzamerhand een hoofdpijndossier geworden voor zowel de Amerikaanse luchtmacht als Boeing. Diverse technische problemen moesten eerst worden opgelost, voordat de USAF bereid was het eerste toestel in ontvangst te nemen. Nog altijd zijn niet alle problemen definitief opgelost. Oorspronkelijk zou de eerste KC-46 al in januari 2017 aan de USAF worden afgeleverd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button