fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Bemanningsleden overleven crash met Franse Mirage niet

Woensdagmiddag stortte een straaljager, een Mirage 2000D van de Franse luchtmacht, neer in het oosten van Frankrijk, beide bemanningsleden overleefden de crash niet, zo meldt het Franse ministerie van defensie.

Omgekomen
De piloot en de navigator van de Franse Mirage 2000D zijn bij de crash van de straaljager beide om het leven gekomen in het Franse departement Jura in het oosten van Frankrijk, dat maakte de Franse minister van defensie Florence Parly bekend.

Crash
De straaljager steeg woensdagochtend op vanuit de militaire basis Nancy-Ochey in het Franse departement Meurthe-et-Moselle. De twee bemanningsleden vlogen een laagvlieg-oefenmissie boven het Jura-gebergte. Daar verdween het toestel van de radar. In totaal zochten zo’n 150 militairen naar de twee inzittenden, maar werd de zoektocht bemoeilijkt door de hevige sneeuwval in de streek.

Gevonden
De Franse krant Le Progrès schreef donderdagavond dat er ‘menselijke resten’ van de man en vrouw waren gevonden. Hoe de Mirage kon neerstorten is nog niet duidelijk, maar zal zo snel mogelijk onderzocht worden. Minister Parly reist vrijdag af naar de basis in Nancy-Ochy om haar steun te betuigen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button