fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Beveiligers Frankfurt Airport leggen 15 februari werk neer

Beveiligers van Frankfurt Airport leggen op dinsdag 15 februari het werk neer, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

Staking
De aanstaande staking op 15 februari, die van 02:00 uur ‘s nachts tot 20:00 uur ‘s avonds zal duren, is niet de eerste die veiligheidspersoneel uitvoeren op Duitse luchthavens. Afgelopen 9 januari werd er ook al op drie vliegvelden gestaakt, namelijk op de luchthavens van Düsseldorf, Keulen/Bonn en Stuttgart.

Lufthansa
Lufthansa meldt dat door de staking vluchten van en naar de luchthaven van Frankfurt ‘aanzienlijke hinder zullen ondervinden.’ De maatschappij werkt aan een oplossing om de reizigers zo veel mogelijk te ontlasten en zo min mogelijk van de staking te laten merken.

Berlijn
Op maandag 7 januari legden de beveiligers ook al het werk neer op de luchthaven Tegel en Schönefeld in Berlijn. De 4 uur durende staking zorgde toen voor zo’n 80 geannuleerde vluchten. In totaal zijn er zo’n 23.000 beveiligers werkzaam op Duitse luchthavens. Zij zouden een loonsverhoging willen van de huidige 17,12 euro per uur naar 20 euro per uur.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button