fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Braziliaanse regering keurt Boeing-Embraer deal officieel goed

De Braziliaanse regering heeft de joint venture tussen Boeing en Embraer officieel goedgekeurd, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Regering
De nieuwe Braziliaanse president Jair Bolsonaro stond in eerste instantie huiverig over de samenwerking tussen de Amerikaanse en Braziliaanse vliegtuigfabrikanten. De regering vreesde ervoor dat Boeing, zodra de deal rond was, veel Brazilianen zou ontslaan. De partijen zijn nu overeengekomen dat ‘het behoud van de huidige banen in Brazilië’ gewaarborgd blijft.

Joint-venture
Vorig jaar werden Boeing en Embraer het eens over de samenwerking. de joint-venture houdt het volgende in: “de commerciële luchtvaartuig- en services-business van Embraer strategisch in lijn brengt met de commerciële ontwikkeling-, productie-, marketing- en lifecycle services-werkzaamheden van Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.” Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen.

Waarde
De waarde van de gehele commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro). Er was in het begin nogal wat tegenstand vanuit Brazilië, maar uiteindelijk keurde het Braziliaanse hof van beroep de samenwerking toch nog goed.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button