AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessional

Consortium Virgin Atlantic en Stobart houdt Flybe in de lucht

Een consortium van de luchtvaartmaatschappijen Virgin Atlantic, Stobart Air en Cyrus Capital zijn tot een overeenstemming gekomen om Flybe in de lucht te houden, zo meldt Virgin.

Connect Airways
Het consortium van de drie bedrijven heeft de naam Connect Airways gekregen. De joint-venture heeft voor 2,43 miljoen euro Flybe gekocht en pompen 22 miljoen euro in de verlieslijdende airline om de maatschappij nog in de lucht te houden. De Cypriotische investeerder heeft 40 procent van Connect Airways in handen, Stobart en Virgin Atlantic beide 30 procent.

Virgin Atlantic
De regionale vlieger Flybe zal ‘te zijner tijd’ volledig onder Virgin Atlantic vallen, maar zal wel zelfstandig blijven opereren en de merknaam behouden, zo meldt de maatschappij van Sir Richard Branson. Tot die tijd blijft Flybe nog ‘gewoon’ vluchten uitvoeren in het Verenigd Koninkrijk. Met de nieuwe joint-venture krijgen alle partijen meer aanwezigheid op het vliegveld van Manchester en Heathrow Airport. Daarnaast maakt Connect Airways ook nog zo’n 88,5 miljoen euro vrij om verder in de joint-venture te investeren om zo te kunnen groeien

Flybe
Flybe zette zichzelf halverwege november te koop nadat het bestuur van de maatschappij in oktober een winstwaarschuwing afgaf, waaruit bleek dat het verlies, voor aftrek van belastingen, over 2018 zo’n 22 miljoen pond (24,99 miljoen euro) zou bedragen. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close