Goof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Dornier | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan in 1942, vochten pakweg driehonderd Nederlanders heel heldhaftig de Battle of Tarakan. Wat hielp, is dat Japanse invasievloot van tevoren was gespot door een Nederlandse Dornier-24.

Op de ILA in 2008 zag ik dat de fabriek exàct hetzelfde vliegtuig – met modernere motoren – probeerde te slijten als speeltje voor rijkaards, om er de mooiste plekjes op aarde mee te gaan bezoeken. Het project is nooit op veel uitgedraaid, geloof ik. 

Dornier-24

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button