fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow breekt eigen passagiersrecord

Heathrow Airport in Londen heeft in het afgelopen jaar het eigen passagiersrecord verbroken. Meer dan 80 miljoen mensen maakten gebruik van het vliegveld, zo meldt de grootste Europese luchthaven.

Passagiers
Het totaal aantal reizigers dat het afgelopen jaar via Heathrow reisde bedraagt 80,1 miljoen, een stijging van 2,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De meeste passagiers reisden binnen de Europese Unie, namelijk 27,6 miljoen, een stijging van 3,1 procent in vergelijking met 2017. Het aantal passagiers dat binnenlandse vluchten nam, nam met 0,1 procentpunt af naar 4,79 miljoen. De grootste groei vond plaats bij het aantal passagiers dat naar Afrika reisde, namelijk 5,3 procent meer dan het jaar daarvoor. In totaal stapten 3,33 miljoen mensen op het vliegtuig naar het Afrikaanse continent.

Vracht
Meer dan 1,6 miljoen metrische ton aan vracht passeerde in 2018 de grootste Londense luchthaven. Dat is te vergelijken met 761 London Eyes of 88 Shard Buildings. De meeste vracht ging naar Noord-Amerika, gevolgd door Aziƫ.

Vliegbewegingen
Het totaal aantal vliegbewegingen lag vorig jaar 0,3 procent hoger dan in 2017, er werden in totaal 475,624 bewegingen genoteerd. Iets minder dan de helft van die vluchten werd binnen de Europese Unie uitgevoerd, een stijging van 0,2 procent. Het aantal vluchten naar landen in Europa die geen lid van de EU zijn, is vorig jaar met 2,3 procent afgenomen naar 43.706 vluchten.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button