fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Singapore Airlines-dochter voegt Laos toe aan netwerk

Scoot, de low cost-dochter van Singapore Airlines voegt Laos toe aan het netwerk. De route zal met ingang van 1 april door Scoot gevlogen worden, zo meldt de maatschappij.

Route
De nieuwe route tussen Singapore en Laos is een rondvlucht die er als volgt uitziet. Drie keer per week vertrekt een A320 vanuit Singapore naar Luang Prabang in Laos, waarna het toestel doorvliegt naar Vientiane, de hoofdstad van Laos, om daarna terug te keren naar Singapore. Scoot heeft deze route overgenomen van Silkair, de regionale dochter van Singapore Airlines. De route wordt op maandag, donderdag en zaterdag gevlogen.

Silkair
Eind november maakte Singapore Airlines al duidelijk dat Silkair weer in de moedermaatschappij zou verdwijnen en verschillende routes bij Scoot zouden worden ondergebracht. Voordat Silkair volledig opgenomen wordt door Singapore Airlines maakt het moederbedrijf wel een bedrag van 100 miljoen dollar (87,6 miljoen euro) vrij voor een investering in cabine upgrades voor de toestellen die door Silkair gebruikt worden. Naar verwachting zullen deze upgrades vanaf 2020 uitgevoerd worden. Pas als er een voldoende aantal toestellen een opwaardering heeft gekregen wordt Silkair samengesmolten met Singapore Airlines.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button