Goof DailyLiefhebberNaast het nieuws

Big Thirst | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan in 1916, kreeg Max Immelmann de onderscheiding ‘Pour le Mérite” opgespeld. Exact honderd jaar later leerde Rob ‘Big Thirst’ Grotendorst mij de naar deze beroemde piloot genoemde manoeuvre uit te voeren in de Yak52. Een halve loop, uitgevoerd met iets meer snelheid dan een normale, aan de bovenkant gevolgd door een sportief stootje ‘back pressure’, en dan een halve ‘aileron roll’. Een seconde of vijftien na het begin van de manoeuvre vlieg je weer waar je vloog, alleen de andere kant op. Thanks, Rob!

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button