Eindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Directeur: groei Eindhoven Airport temperen

Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport wil het groeitempo van de luchthaven naar beneden bijstellen. Het moet niet langer draaien om het faciliteren van extra vliegverkeer, maar de vraag vanuit de Brainport bepaalt het groeitempo, als het aan Meijs ligt.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Brainport
Meijs wil de groei van het vliegveld koppelen aan de ontwikkeling van Brainport. “De luchthaven vormt een belangrijk onderdeel van het aanbod aan voorzieningen in Brainport. De afgelopen jaren hebben we ingezet op de groei van de luchthaven. Die tijd is voorbij.”

2020
Eindhoven mag in 2019 groeien tot 43.000 vluchten, maar dit aantal wordt gematigd tot 41.000 vluchten. Pas in 2020 zal daardoor het maximaal aantal toegestane vliegbewegingen van 43.000 worden bereikt. 

Aan welke vluchtaantallen Meijs denkt voor de jaren na 2020, wil hij nog niet noemen. Daarvoor moet een overeenkomst worden bereikt met de politiek, het bedrijfsleven, belanghebbenden en omwonenden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/