fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Charleroi Airport beleeft recordjaar

Het Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft in 2018 een recordjaar beleefd qua passagiersaantallen, maar ook bij de nieuwe bestemmingen werd een mijlpaal bereikt, zo meldt de Belgische luchthaven.

Record
In het afgelopen jaar werd de kaap van 8 miljoen passagiers gepasseerd, nooit eerder ontving de luchthaven nabij Charleroi zoveel reizigers. In totaal maakten 8.029.680 mensen gebruik van het vliegveld, een stijging van 4 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. De meest populaire bestemming vorig jaar vanuit het BSCA was Italië, gevolgd door Spanje, Frankrijk, Marokko en Polen.

Lange afstand
In 2018 werden er twaalf nieuwe routes aangekondigd vanuit het BSCA, daarvan zijn er al negen actief en zullen de resterende drie komende lente van start gaan. De mijlpaal onder deze bestemmingen was Hong Kong, de eerste langeafstandsbestemming van het BSCA, uitgevoerd door Air Belgium. Deze route was echter van korte duur, want na 4 maanden werd de stekker uit de route getrokken. De laatste nieuwe route die in 2018 werd toegevoegd aan het netwerk is die naar Algiers.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button