AirlinesNieuwsProfessionalRoutesTrans-Atlantisch

JetBlue hakt knoop door over trans-Atlantische vluchten

Al jaren wordt bij JetBlue gespeculeerd over trans-Atlantische vluchten, tussen Europa en de Verenigde Staten. Maar de eerste vlucht moet nog worden uitgevoerd. Dit jaar wordt besloten of JetBlue daadwerkelijk de oversteek naar Europa gaat maken.

Dat heeft de maatschappij tegenover website Skift bekendgemaakt.

Vliegtuigen
Voordat het zover is moeten nog een aantal hobbels worden genomen. Zo heeft de prijsvechter nog niet de gewenste vliegtuigen. JetBlue vliegt onder meer met Airbus A321’s. Voor de Europese vluchten zou de long-range variant een geschikte optie zijn, maar die moeten nog worden besteld.

Luchthavens
Ook is het kiezen van de juiste Europese luchthavens nog een uitdaging; op veel belangrijke hubs is slots-schaarste. Londen Heathrow, een van de beoogde bestemmingen, heeft bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend ruimte voor de JetBlue-vluchten. Ondanks dat de knoop nog niet is doorgehakt, wordt er volgens ingewijden inmiddels volop gewerkt aan de businesscase, waar de luchthavens en vliegtuigen een belangrijk onderdeel van uitmaken.

Wanneer JetBlue een besluit neemt is nog niet duidelijk. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button