AirlinesFrequente reizigerGolf-regioNieuwsRoutesVliegvelden

Tientallen toestellen aan de grond wegens werkzaamheden Dubai

De werkzaamheden aan de zuidelijke landingsbaan van Dubai International hebben een grote impact op de operatie van Emirates, zo blijkt uit een overzicht van de wijzigingen voor 2019 bij de airline.

Beperkt
Een groot deel van de vluchten wordt beïnvloed door de werkzaamheden, die van 16 april tot en met 30 mei plaatsvinden. De luchthaven is straks beperkt doordat er maar een baan beschikbaar is. Voor Emirates houdt dit in dat het aantal vluchten met een kwart wordt gereduceerd. Tot 48 vliegtuigen kunnen niet worden gebruikt.

Op welke routes de werkzaamheden impact hebben is in concept bekend. Vooralsnog lijken alle dagelijkse vluchten naar Amsterdam door te gaan.

Markten
Volgens ceo Tim Clark wordt de operatie en de bijbehorende inzet van vliegtuigen ook sterk beïnvloed door de veranderende markten wereldwijd. “Gedurende het jaar zullen we de globale markten nauwlettend volgen om onze flexibiliteit, om de vliegtuigen optimaal te gebruiken, te behouden.”

Extra
Er komen vooral extra vluchten naar Afrikaanse bestemmingen, zoals Casablanca en Accra. Ook Europese steden krijgen vaker bezoek van Emirates, met meer vluchten naar onder andere Athene, Rome en Stockholm. Verder vindt uitbreiding op routes naar de VS en Zuid-Amerika plaats. Op de capaciteit naar Australië wordt op enkele routes iets ingeleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button