fbpx
AirlinesCargoIncidentenNieuwsProfessional

‘Boeing 707-vrachtvliegtuig crasht in Iran’ | Foto’s

Een Boeing 707-vrachtvliegtuig is nabij het vliegveld van Fath in de stad Karaj, 20 kilometer ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran, zo melden verschillende lokale media. Er zouden 15 mensen om het leven zijn gekomen.

Crash
De reden van de crash is nog niet duidelijk, maar mogelijk zou door het slechte weer het toestel hebben geprobeerd te landen op het verkeerde vliegveld. In plaats van een speciale luchthaven voor vrachtvluchten wilde de Boeing 707 landen op het Fath Airport vlakblij een woonwijk. Daar zou de 707 van de baan zijn geschoten en in nabijgelegen gebouwen zijn gecrasht

Overlevende
Het Iraanse leger meldt in een verklaring dat het zou gaan om een vrachtvliegtuig uit Kirgizië, maar andere media melden dat het om een vliegtuig van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Payam Air zou gaan. Ook bestaat er nog onduidelijkheid over het aantal overleden personen. Wel zou er in ieder geval één overlevende zijn. Verschillende media berichtten dat het dodental tussen de 9 en 15 personen zou liggen.

Luchtmacht
Volgens JACDEC zou het gaan om een Boeing 707-320C, met registratie EP-CPP, van de Iraanse luchtmacht. Het toestel is 42 jaar en één maand oud.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button