fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Brussels Airlines haalt tweede koffer uit ticket

Brussels Airlines haalt de tweede koffer uit de ticketprijs op vluchten naar Afrika. Op vluchten naar de 17 Sub-Sahara bestemming zaten in het standaardtickettarief altijd twee stuks ruimbagage, met de nieuwe one bag-optie kunnen passagiers ook een ticket bestellen met één koffer, zo bevestigt een woordvoerster van de Belgische maatschappij desgevraagd aan Up.

Twee
‘Ik kan niet voor andere maatschappijen spreken, maar wij merkten dat reizigers naar Afrika altijd meer bagage meenemen dan naar bijvoorbeeld een Europese bestemming, daarom zaten, en zitten er nog steeds, altijd twee stuks ruimbagage in de standaardticketprijs inbegrepen’, aldus de woordvoerster. Met de nieuwe tariefoptie kunnen reizigers een goedkoper ticket bestellen waarbij ze één stuk handbagage en één stuk ruimbagage mogen meenemen.

One Bag
Op routes naar Afrika biedt Brussels Airlines drie ticketopties aan. De nieuwste variant is de One Bag-optie. Daarbij kan de reiziger één stuk handbagage van maximaal 12 kilo meenemen en één stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo. Met de One Bag-optie is het niet mogelijk om als reiziger het geld terug te krijgen als hij of zij de reis annuleert. Een tweede koffer kan voor 60 euro worden bijgeboekt, mits van te voren aangegeven.

Standaard
De tweede reisoptie is het standaardtarief, daarbij zitten 2 stuks ruimbagage van beide maximaal 23 kilo en één stuk handbagage en een gratis reservering van een zitplaats bij inbegrepen.

Flex
‘De derde optie in economy is het Flex-tarief, ideaal voor passagiers die houden van extra beenruimte en meer flexibiliteit met een gratis aanpassing en terugbetaling van het ticket’, aldus Brussels Airlines.

Bestemmingen
De drie reisopties zijn beschikbaar op vluchten tussen Brussel en Abidjan, Accra, Banjul, Bujumbura, Conakry, Cotonou, Dakar, Douala, Entebbe, Freetown, Kigali, Kinshasa, Lomé, Luanda, Monrovia en Ouagadougou.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button