fbpx
NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Dinsdag nieuwe stakingen op Duitse luchthavens

Deze week leggen beveiligers opnieuw het werk neer op verschillende Duitse luchthavens. Vakbond Verdi meldt dat dinsdag op acht vliegvelden gestaakt wordt.

Staking
De stakingen zullen plaatsvinden op de luchthavens van Frankfurt, Hamburg, München, Leipzig, Bremen, Dresden, Erfurt en Hannover. Door de staking zullen zo’n 220.000 passagiers hinder ondervinden en hun vlucht niet zien vertrekken of met grote vertraging, zo meldt de overkoepelende organisatie van Duitse vliegvelden ADV.

Duitsland
Het is niet de eerste keer dat er in Duitsland gestaakt wordt. Op maandag 7 januari legden de beveiligers ook al het werk neer op de luchthaven Tegel en Schönefeld in Berlijn. De 4 uur durende staking zorgde toen voor zo’n 80 geannuleerde vluchten. Ook werd er op donderdag 9 januari gestaakt op de luchthavens Düsseldorf, Keulen/Bonn, Stuttgart.

Beveiligers
In totaal zijn er zo’n 23.000 beveiligers werkzaam op Duitse luchthavens. Zij zouden een loonsverhoging willen van de huidige 17,12 euro per uur naar 20 euro per uur.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button