Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Emirates stopt tijdelijk met extra vluchten Schiphol

Emirates stopt tijdelijk met de extra vluchten die de airline sinds december uitvoert tussen Dubai en Schiphol. Dat zegt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd tegen Up in the Sky

Dubai

De maatschappij schrapt de extra vluchten in verband met werkzaamheden aan de startbaan op de hub in Dubai. Als gevolg daarvan ziet de maatschappij zich genoodzaakt een kwart van de vluchten te schrappen.

A380

De maatschappij voert sinds 1 december van het afgelopen jaar extra vluchten uit tussen Dubai en Schiphol. Voordien waren het er twee per dag die worden uitgevoerd met een A380. Die vluchten blijven gewoon doorgaan tijdens de werkzaamheden. De extra derde vlucht wordt sinds 6 januari van dit jaar uitgevoerd op de zaterdag, zondag, maandag, woensdag en vrijdag met een Boeing 777-300. Vlucht EK 145 en EK 146 worden maandag 15 april voorlopig voor het laatst uitgevoerd.

Markt

Emirates maakte vandaag een reeks wijzigingen in het schema voor 2019 bekend. Die worden voor het grootste deel ingegeven door werkzaamheden aan een baan op de hub in Dubai. Als gevolg daarvan houdt de maatschappij bijna vijftig toestellen aan de grond.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button