fbpx
NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Frankfurt nadert Schiphol

De luchthaven van Frankfurt nadert qua passagiersaantal Schiphol, dat blijkt uit de jaarcijfers van Duitslands grootste vliegveld. Als het groeitempo van beide luchthavens gelijkt blijft ziet Frankfurt dit jaar meer passagiers dan de Amsterdamse luchthaven.

Passagiers
In 2018 maakten 69,5 miljoen reizigers gebruik van Frankfurt Airport, een stijging van 7,8 procent, of 5 miljoen meer vervoerde passagiers, ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook het aantal vliegbewegingen steeg met 7,7 procent naar 512,115 starts en landingen. Het totaal aantal vervoerde vracht steeg met 5,1 procent naar 31,6 miljoen metrische ton.

Schiphol
Schiphol zag het afgelopen jaar de laagste passagiersgroei sinds 2013. Het aantal reizigers dat via Schiphol op reis ging steeg namelijk met 3,7 procent naar 71 miljoen personen. Als het groeitempo van de Nederlandse en Duitse luchthaven gelijk blijft zal Frankfurt dit jaar qua passagiersaantallen Schiphol voorbijsteken.

Groei
De Amsterdamse luchthaven zit tot 2021 op slot en mogen er niet meer dan 500.000 vliegbewegingen per jaar genoteerd worden. In het afgelopen jaar zag Schiphol 499.446 bewegingen. Groei is voor Schiphol nog wel mogelijk door de inzet van grotere vliegtuigen, of als er per vliegbeweging meer passagiers worden vervoerd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button