fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

‘Passagier neemt wapen mee aan boord Delta-vlucht’

Een passagier op een Delta-vlucht van Atalanta naar Tokio zou op 3 januari aan boord zijn gegaan met een wapen in zijn bezit. Dat meldt CNN op gezag van de Transportation Security Administration (TSA). 

TSA
“TSA heeft vastgesteld dat de standaardprocedures niet zijn gevolgd en de passagier door een standaard TSA-veiligheidscontrole op Hartsfield-Jackson Atlanta is gekomen met een wapen in de ochtend van 3 januari”, aldus de TSA in een verklaring.

Delta
Delta Air Lines heeft aan CNN laten weten dat de maatschappij het voorval zodra dit aan het licht kwam, aan de TSA heeft gemeld. Het voorval gebeurde zo’n twee weken nadat in de VS de zogenoemde ‘shutdown’ van de overheidsdiensten plaatsvond, merkt de Amerikaanse nieuwszender op. In die periode meldde CNN dat honderden security-medewerkers van de TSA zich hadden ziek gemeld. 

TSA
Volgens de TSA staat het incident waarbij de passagier aan boord kon gaan met een wapen, los van de shutdown en zou het gebruikelijke aantal controleurs aan het werk zijn geweest. De dienst zegt maatregelen te nemen tegen de medewerkers tijdens wiens dienst dat heeft kunnen gebeuren.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button