fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Tweede zwarte doos gecrasht Lion Air-toestel gevonden

De tweede zwarte doos van het het gecrashte Lion Air-toestel is in de Javazee gevonden, zo melden de Indonesische autoriteiten.

Signaal
De tweede zwarte doos, de cockpit voice recorder, is door de Indonesische marine gevonden in de Javazee. Volgens een woordvoerder vonden duikers de zwarte doos in de wateren van Tanjung Karawang. De voice recorder lag op zo’n 30 meter diepte in de zee onder een dikke laag modder. Agung Nugroho, luitenant bij de Indonesische marine zegt dat ze al enkele dagen een zwak signaal van de doos oppikten, nu is deze gevonden.

Gevonden
De tweede zwarte doos werd op zo’n 50 meter van de vindplaats van de eerste zwarte doos gevonden. Ook werden er nog menselijke resten aangetroffen. De voice recorder is van de buitenkant beschadigd. Er is nog geen informatie van de gevonden zwarte doos gehaald.

Lion Air
Vlucht JT610 is maandag 29 oktober neergestort in de Javazee. In de Boeing 737 Max 8 waren 181 passagiers en 8 bemanningsleden aanwezig. Drie dagen na de crash werd de eerste zwarte doos van het toestel gevonden

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button