fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheid

Drukste jaar ooit voor Belgische luchtverkeersleiding

In het afgelopen jaar is het in het Belgische luchtruim drukker dan ooit geweest, dat blijkt uit cijfers van de Belgische nationale luchtverkeersleider Skeyes.

Groei
Alle luchthavens in België, op Brussels Airport na, zagen in 2018 een toename in het aantal vliegbewegingen in vergelijking met het jaar daarvoor. In totaal steeg het vliegverkeer met 2,4 procent naar 1.101.145 vliegtuigen in het Belgische luchtruim en op de Belgische luchthavens. Dat komt neer op meer dan 34 miljoen passagiers en 1,6 miljoen ton aan vervoerde goederen.

Luchthavens
De ontwikkeling van het aantal vluchten die de verkeerstorens in België in het afgelopen jaar hebben afgehandeld, waaronder CANAC 2, het nationaal luchtverkeerscentrum dat al het overvliegende verkeer wordt beheerd, ziet er als volgt uit:

  • CANAC 2 – 612.138 vluchten, een stijging van 3,2 procent.
  • Brussels Airport – 235.459 vluchten, een daling van 1 procent.
  • Charleroi Airport – 96.754 vluchten, een stijging van 4,9 procent.
  • Liége Airport – 58.171 vluchten, een stijging van 5,8 procent.
  • Antwerp Airport – 55.925 vluchten, een stijging van 1,6 procent.
  • Ostend Airport – 42.698 vluchten, een stijging van 1,1 procent.
  • Kortrijk Airport – 34.889 vluchten, geen vergelijking met 2017 beschikbaar.

Veiligheid
De ceo van Skeyes zegt; ‘onze medewerkers worden constant verder opgeleid om hun professionele kwaliteiten op peil te houden en verder aan te scherpen. Hun opdracht is er niet makkelijker op geworden naarmate het vliegverkeer toeneemt, maar onze inspanningen lonen. Onze veiligheidscijfers blijven zeer goed en daar maken wij ook een erezaak van.’ Toch zijn niet alle luchtverkeersleiders positief over Skeyes en zou ‘veiligheid een holle slogan zijn’. Dit schreven enkele medewerkers van de luchtverkeersregelaar nadat er een bijna-botsing boven Luik had plaatsgevonden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button