fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

KLM annuleert vluchten door staking Duitse luchthavens

KLM heeft een tiental vluchten geannuleerd wegens stakingen van beveiligers op verschillende Duitse luchthavens, zo bevestigt een woordvoerster desgevraagd aan Up.

Geannuleerd
De geannuleerde vluchten zouden vanuit Schiphol naar Frankfurt, Bremen, Hannover en Hamburg uitgevoerd worden, maar blijven door de stakingen aan de grond staan. Reizigers moeten de KLM-website in de gaten houden voor actuele vluchtinformatie. ‘We houden de situatie per dag in de gaten en zodra het kan zullen wij weer op volle sterkte vliegen’, aldus de woordvoerster.

Staking
De stakingen vinden vandaag plaats op de luchthavens van Frankfurt, Hamburg, München, Leipzig, Bremen, Dresden, Erfurt en Hannover. Door de staking zullen zo’n 220.000 passagiers hinder ondervinden en hun vlucht niet zien vertrekken of met grote vertraging, zo meldt de overkoepelende organisatie van Duitse vliegvelden ADV. De staking zal nog tot 20:00 uur vanavond doorgaan.

Duitsland
Het is niet de eerste keer dat er in Duitsland gestaakt wordt. Op maandag 7 januari legden de beveiligers ook al het werk neer op de luchthaven Tegel en Schönefeld in Berlijn. De 4 uur durende staking zorgde toen voor zo’n 80 geannuleerde vluchten. Ook werd er op donderdag 9 januari gestaakt op de luchthavens Düsseldorf, Keulen/Bonn, Stuttgart.

Beveiligers
In totaal zijn er zo’n 23.000 beveiligers werkzaam op Duitse luchthavens. Zij zouden een loonsverhoging willen van de huidige 17,12 euro per uur naar 20 euro per uur.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button