AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsRoutes

KLM en Faeröerse airline teken codeshare-overeenkomst

KLM en de Faeröerse airline Atlantic Airways hebben samen een codeshare-overeenkomst getekend. Hiermee wordt het netwerk van beide vliegers uitgebreid, zo meldt KLM.

Januari
Met ingang van 24 januari is de codeshare-overeenkomst van kracht. Dan bieden KLM en Atlantic Airways gezamenlijke vluchten naar de Faeröer Eilanden aan. ‘KLM geeft een KL-code aan vluchten van Atlantic Airways naar Europa. Daarmee kunnen passagiers van over de hele wereld overstappen in Kopenhagen, Edinburgh, Billund of Bergen en op hetzelfde ticket doorreizen naar Vágar op de Faeröer Eilanden zonder hun bagage opnieuw te hoeven inchecken’, aldus de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Versterken
Volgens Jan Vreeburg, hoofd Allianties bij KLM, verheugt KLM zich op de samenwerking met Atlantic Airways, omdat ze zo hun Scandinavische netwerk kunnen versterken. ‘In Atlantic Airways hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden, met wie we passagiers meer transferopties en een extra bestemming in Scandinavië kunnen bieden’, aldus Vreeburg.

Codeshare
In oktober van vorig jaar sloot KLM nog een codeshare-overeenkomst met Qantas. Reizigers die met Qantas vanuit Australië naar Singapore reizen kunnen vanuit daar dan weer overstappen op een KLM-toestel die hen naar Amsterdam brengt. Ook werd vorig jaar april door Air France-KLM de codeshare overeenkomst verder uitgebreid met de Indiase airline Jet Airways. De samenwerking tussen Jet Airways en KLM begon in 2016, samen met Delta Air Lines.

Atlantic Airways
Atlantic Airways werd in 1987 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Sørvágur op het eiland Vágar. Het plaatsje telt 974 inwoners. De airline heeft zo’n 180 personen in dienst. Het vliegveld ligt vlakbij het dorp en vanuit daar vliegt Atlantic Airways naar negen bestemmingen: Kopenhagen, Billund, Aalborg, Edinburgh, Bergen, Reykjavik en in de zomer naar Barcelona, Palma de Mallorca en Gran Canaria. Vorig jaar oktober breidde de maatschappij de vloot uit met een Airbus A320neo.

©Ólavur Frederiksen/Atlantic Airways

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button