AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Meer winst voor Delta ondanks hoge brandstofprijzen

Delta Air Lines ziet over heel 2018 een lagere jaaromzet door de hoge brandstofprijzen, zo meldt Air France-KLM partner Delta. In het vierde kwartaal werd de omzet wel flink verhoogd.

Omzet
Ondanks de hoge brandstofprijzen heeft Delta Air Lines zowel een hogere omzet als winst behaalt over 2018. De omzet bedroeg namelijk 38,85 miljard euro, 2,88 miljard euro meer dan vorig jaar. De nettowinst voor de Amerikaanse maatschappij bedroeg in het afgelopen jaar 3,41 miljard euro. In 2017 haalde Delta een nettowinst van 2,8 miljoen euro.

Vierde kwartaal
In het vierde kwartaal van vorig jaar behaalde Delta een hogere winst dan in dezelfde periode vorig jaar, ondanks hogere kosten. De omzet bedroeg in de afgelopen maanden oktober, november en december 9,36 miljard euro, oftewel 653,62 miljoen euro meer dan in dezelfde periode in 2017.

Vooruitzicht
De Amerikaanse airline liet verder weten dat het verwacht dat de shutdown van de Amerikaanse regering een negatieve invloed zal hebben op het eerste kwartaal van dit jaar. De vraag naar vliegreizen zou daar de shutdown afnemen, waardoor Delta de ticketprijzen niet zou kunnen verhogen.

Mijlpalen
In 2018 behaalde Delta enkele mijlpalen, zoals 143 dagen zonder één vlucht-annulering tegenover 90 dagen in 2017. Ook werd het door FlightGlobal als de meest punctuele airline uit Noord-Amerika verkozen en lanceerde de maatschappij verschillende nieuwe intercontinentale routes zoals naar Edinburgh, Lissabon en Mexico-Stad.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close