fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Air France wil met Delta belang in Alitalia’

Air France wil mogelijk samen met Delta Air Lines een belang nemen in de verlieslijdende Italiaanse airline Alitalia, zo meldt de Italiaanse krant La Stampa op basis van bronnen bekend met de materie.

Staatsbedrijf
Volgens die bronnen zou de Air France-top samen met de Italiaanse spoorwegen, staatsbedrijf en aandeelhouder van Alitalia, Ferrovie della Stato, naar het hoofdkantoor van Delta in Atlanta zijn gereisd om daar in overleg te gaan.

Delta
La Stampa meldde vorige week al dat de Italiaanse overheid liever met de Amerikanen in zee gaat dan met het Duitse Lufthansa. Een partnerschap met Delta uit zich vooral in long-haul vluchten naar de VS, terwijl Lufthansa zich met name zou willen richten op de Italiaanse markt. Bovendien past Delta in de visie van Alitalia, dat met Air France-KLM en Virgin Atlantic werkt aan een trans-Atlantische joint venture.

Air France
Oud Air France-KLM topman Jean Marc Janaillac liet in februari van vorig jaar weten ‘Alitalia liever als partner dan als concurrent te hebben.’ Wat de uitkomst van gesprekken zal zijn wordt in de komende tijd duidelijk. Een potentiële deal moet namelijk uiterlijk eind februari worden voorgelegd aan de Italiaanse regering.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button