AirlinesNieuwsProfessional

‘Air France wil met Delta belang in Alitalia’

Air France wil mogelijk samen met Delta Air Lines een belang nemen in de verlieslijdende Italiaanse airline Alitalia, zo meldt de Italiaanse krant La Stampa op basis van bronnen bekend met de materie.

Staatsbedrijf
Volgens die bronnen zou de Air France-top samen met de Italiaanse spoorwegen, staatsbedrijf en aandeelhouder van Alitalia, Ferrovie della Stato, naar het hoofdkantoor van Delta in Atlanta zijn gereisd om daar in overleg te gaan.

Delta
La Stampa meldde vorige week al dat de Italiaanse overheid liever met de Amerikanen in zee gaat dan met het Duitse Lufthansa. Een partnerschap met Delta uit zich vooral in long-haul vluchten naar de VS, terwijl Lufthansa zich met name zou willen richten op de Italiaanse markt. Bovendien past Delta in de visie van Alitalia, dat met Air France-KLM en Virgin Atlantic werkt aan een trans-Atlantische joint venture.

Air France
Oud Air France-KLM topman Jean Marc Janaillac liet in februari van vorig jaar weten ‘Alitalia liever als partner dan als concurrent te hebben.’ Wat de uitkomst van gesprekken zal zijn wordt in de komende tijd duidelijk. Een potentiële deal moet namelijk uiterlijk eind februari worden voorgelegd aan de Italiaanse regering.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close