fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Edinburgh Airport ook in 2018 drukste Schotse vliegveld

Edinburgh Airport blijkt ook in 2018 het drukste Schotse vliegveld te zijn. In totaal maakten meer dan 14 miljoen mensen gebruik van de luchthaven, zo blijkt uit de jaarcijfers van Edinburgh Airport.

Passagiers
In totaal reisden er zo’n 14,3 miljoen mensen via Edinburgh Airport, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2017. Het internationale verkeer zag een stijging van 9,5 procent naar 8,93 miljoen mensen. Het passagiersaantal op binnenlandse vluchten steeg met 1,9 procent naar 5,37 miljoen reizigers.

December
In de maand december reisden er voor het eerst sinds de geschiedenis van de luchthaven meer dan één miljoen mensen via Edinburgh Airport. Al met al gebruikten 11 procent meer reizigers de luchthaven in vergelijking met december het jaar daarvoor, namelijk 1,02 miljoen.

Komen en gaan
Het was in 2018 een komen en gaan van luchtvaartmaatschappijen. Zo vloog Emirates voor de eerste keer naar de Schotse stad. Norwegian vloog vanaf Edinburgh naar enkele bestemmingen in de Verenigde Staten, maar trok in september de stekker eruit. Ook schrapte Norwegian Edinburgh als basis.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button