AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Hogere omzet, kleinere winst voor United Airlines

United Airlines heeft in 2018 een hogere omzet gegenereerd, maar onder de streep bleef er een iets kleinere winst over dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit de jaarcijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Omzet
De totale omzet van United Airlines over het afgelopen jaar komt uit op 36,1 miljard euro. Die omzet ligt 9,3 procent hoger dan de omzet van 2017. De brandstofkosten stegen het hardst afgelopen jaar. Die kostenpost kwam uit op 8,1 miljard euro, een stijging van 34,6 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Alle kosten samen kwamen voor United uit op 33,2 miljard euro, 11,4 procent meer dan in 2017.

Winst
Door de hogere kosten viel de winst voor de Amerikaanse airline iets lager uit dan 2017, namelijk een daling van 0,7 procent. De nettowinst bedroeg het afgelopen jaar 1,86 miljard euro.

Hoogtepunten
Volgens United bestonden enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar uit het openen van drie nieuwe lounges op de luchthavens van San Fransisco, Houston en Newark. Ook lanceerde de maatschappij 93 nieuwe routes, waaronder de route tussen Amsterdam en San Fransisco. Ook ontving de airline 21 nieuwe Boeing-toestellen waaronder drie 787-10’s.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button