fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Meer passagiers maar minder volle vliegtuigen voor airBaltic

AirBaltic zag het aantal passagiers in het afgelopen jaar met een percentage van dubbele cijfers groeien, maar zag het aantal reizigers per vliegtuig afnemen, dat blijkt uit de jaarcijfers van de Letse nationale luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
In het afgelopen jaar vervoerde airBaltic 4,13 miljoen reizigers, 17 procent meer dan in het jaar daarvoor toen dat nog 3,52 miljoen reizigers waren. Het aantal uitgevoerde vluchten steeg met 12 procent in vergelijking met 2017 naar 56.261 vliegbewegingen. De punctualiteit van de Letse airline bleef op 88 procent, maar het aantal passagiers per vlucht nam wel af. De bezettingsgraad nam met één procentpunt af naar 75 procent.

Groei
Martin Gauss, ceo van airBaltic zegt over dit jaar dat ‘er minstens zes nieuwe routes gelanceerd zullen worden’ en dat ‘de aanwezigheid van de maatschappij zal groeien in de Estse hoofdstad Tallinn door vluchten naar Brussel, Malaga en Kopenhagen aan dat netwerk toe te voegen. Vanuit Riga, de hoofdstad van Letland, zal er dit jaar naar Dublin, Stuttgart en Lviv gevlogen worden.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button