Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Nieuw internationaal vliegveld geopend nabij Murcia

Op dinsdag 15 januari opende koning Felipe VI van Spanje het nieuwe Region of Murcia International Airport, zo meldt de nieuwe luchthaven.

Eerste
Het nieuwe vliegveld, dat 26 kilometer ten zuiden van de Spaanse stad Murcia ligt, opende op 15 januari officieel de deuren. De allereerste commerciële vlucht die op het vliegveld landde was Ryanair-vlucht FR1824 dat van het East Midlands Airport naar Murcia vloog. Het vliegveld zal vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, België en Ierland ontvangen.

Region of Murcia
Het nieuwe Spaanse vliegveld heeft een terminal met een oppervlakte van 37.000 vierkante meter, 24 check-in balies, een tax-free winkel, en nog wat andere winkelmogelijkheden. Met de opening van het Region de Murcia International Airport werd na 25 jaar het Murcia San Javier International Airport gesloten.

Passagiers
Het nieuwe vliegveld heeft ruimte voor 5 miljoen passagiers per jaar. In het eerste jaar verwacht de luchthaven 1,2 miljoen reizigers te ontvangen, waarvan 81 procent uit het Verenigd Koninkrijk. Maatschappijen die naar de nieuwe luchthaven vliegen zijn Norwegian, Ryanair, Jet2.com, TUI, easyJet, Smartwings en Volotea.

©Corvera Airport
©Corvera Airport
©Corvera Airport
Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button