KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Ceo Air France-KLM komt langs in Den Haag

Ceo Ben Smith van Air France-KLM heeft vandaag in Den Haag een gesprek met de ministers van Financiën en Infrastructuur en Waterstaat en een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

KLM

Ook KLM-topman Pieter Elbers is aanwezig bij die ontmoeting, zo bevestigt een woordvoerster van KLM desgevraagd. Zij kan niet zeggen wat er besproken wordt. “Het enige wat we kunnen zeggen is dat Pieter Elbers ook bij dat gesprek aanwezig is.” 

Nederland 

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Financiën gaat het om een regulier gesprek. “We hebben regulier overleg met Air France-KLM aangezien het bedrijf van groot belang is voor Nederland. We praten regelmatig even bij.” Over de inhoud van het gesprek doet zij ook geen mededelingen.

Ministers 

Namens het ministerie van Financiën is minister Wopke Hoekstra bij het gesprek aanwezig, namens Infrastructuur en Waterstaat minister Cora van Nieuwenhuizen. Aanvankelijk zou ook minister Eric Wiebes voor Economsiche Zaken en Klimaat aanschuiven, maar hij is verhinderd en wordt ‘ambtelijk vervangen’. Financiën vertegenwoordigt de Staat als aandeelhouder in KLM, Infrastructuur is verantwoordelijk voor luchtvaart, EZ houdt de vinger aan de pols bij grote bedrijven die actief zijn in Nederland. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button