AirlinesCargoNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa Cargo voegt extra 777F toe aan vloot

Lufthansa Cargo voegt een extra Boeing 777F-vrachtvliegtuig toe aan de vloot. Het toestel wordt ondergebracht bij Lufthansa’s joint-venture AeroLogic, zo meldt de vrachtafdeling van Lufthansa.

Boeing
De Boeing 777F (Freighter) wordt rechtstreeks van de Amerikaanse vliegtuigbouwer geleased en zal naar verwachting tegen het begin van de herfst aan de AeroLogic-vloot worden toegevoegd. Het wordt daarmee het vierde vrachtvliegtuig wat dit jaar door Lufthansa Cargo ontvangen zal worden.

Lufthansa Cargo
In juli van vorig jaar meldde Lufthansa Cargo al dat er twee Boeing 777F’s aan de vloot worden toegevoegd. Vanuit de Boeing fabriek in Seattle wordt er één 777F in februari en één in maart naar de luchthaven van Frankfurt am Main gevlogen. De twee 777’s, zullen samen met de vijf andere ‘triple sevens’, op lange termijn de MD-11’s vervangen. Tegen 2024 zou de gehele vloot van Lufthansa Cargo uit Boeing 777F’s moeten bestaan.

AeroLogic
Het nieuwe geleasete Boeing-toestel wordt begin van de herfst verwacht, maar een eerder bestelde 777F komt eind februari al naar Leipzig waar het aan de AeroLogic-vloot wordt toegevoegd. Op dit moment bestaat die vloot uit tien Boeing 777F’s met een gemiddelde leeftijd van 9,1 jaar oud.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button