fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegvelden

‘Manchester Airport geëvacueerd na vals alarm’

Terminal 1 van Manchester Airport werd geëvacueerd nadat het brandalarm was afgegaan, zo melden verschillende Britse media.

Vals alarm
Om 09:15 uur lokale tijd werd terminal 1 van Manchester Airport geëvacueerd nadat er een brandalarm was afgegaan. Volgens een woordvoerder van de luchthaven ging het om een vals alarm en kunnen alle passagiers weer terug de terminal in. Door het valse alarm lopen wel enkele vluchten vertragingen op.

Passagiers
Manchester Airport is het derde grootste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk en heeft in het afgelopen jaar 28,2 miljoen reizigers ontvangen, waarvan een groot deel naar bestemmingen in Turkije vertrokken, het populairste land van het afgelopen jaar. Ook werd in 2018 de 80e verjaardag van de luchthaven gevierd.

Ryanair
Eerder deze maand meldde Ryanair dat de basis op Manchester uitgebreid wordt met een nieuwe route naar de Deense stad Billund. De Deense bestemming is onderdeel van het zomerschema van Ryanair. Vanuit Manchester vliegt Ryanair 63 routes met 8 nieuwe routes deze zomer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button