AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuwsRoutes

Norwegian begint besparing: pilotenbasis Schiphol sluit de deuren

Norwegian is begonnen met haar eerder aangekondigde kostenbesparing. Onder de noemer #Focus2019 wil de Noorse low cost-maatschappij haar kosten reduceren, daarbij hoort ook het sluiten van bases, waaronder de pilotenbasis op Schiphol, zo bevestigt een woordvoerster aan Up.

Besparing
Norwegian heeft behoorlijk wat schulden uitstaan doordat de maatschappij in rap tempo groeit, de olieprijs afgelopen jaar flink steeg, de vloot afgelopen zomer niet volledig ingezet kon worden door problemen met de Rolls Royce-motoren van de Dreamliners en de concurrentie van andere maatschappijen steeds groter wordt. Daarom haalt het nu de broekriem aan door verschillende besparingsmaatregelen, waaronder een deel van de vloot verkopen.

Vloot
Doordat de vloot kleiner wordt en de nieuwe Boeing 737 MAX-toestellen die dit jaar geleverd worden alleen gebruikt worden voor vlootvernieuwing en niet ter uitbreiding van het netwerk, moet Norwegian verschillende routes schrappen en bases sluiten.

Europa
De bases binnen Europa die opgedoekt worden, omdat er geen 737’s meer gestationeerd worden, zijn die op de Spaanse vliegvelden van Palma de Mallorca, Gran Canaria en Tenerife. Ook de basis op Rome Fuimicino zal vanaf dit jaar niet meer bestaan.

Schiphol
Ook de bases die Norwegian gebruikt voor haar long haul-vluchten worden gesloten. Daaronder valt de pilotenbasis op Schiphol. Vanuit Amsterdam vliegt Norwegian dagelijks met een 787 Dreamliner naar New York JFK. Ook de pilotenbases in Bangkok en Florida sluiten de deuren. In de Verenigde Staten wordt ook de Providence-basis gesloten.

Commentaar
Een woordvoerster van Norwegian liet desgevraagd aan Up weten geen verdere informatie te kunnen verschaffen over het sluiten van de pilotenbasis op Schiphol. Ook over de impact van de andere gesloten bases kon ze niet verder uitweiden.

Ontslagen
Hoeveel werknemers door de besparingen ontslagen zullen worden maakt Norwegian niet bekend. Wel zal de maatschappij ‘haar uiterste best doen om de impact te minimaliseren.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close