fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalTUIVeiligheid

TUI 737 MAX keert terug naar Schiphol | Update

Een Boeing 737 MAX 8 van TUI is rond half acht ’s ochtends op 17 januari teruggekeerd naar Schiphol, nadat het toestel door de bliksem was getroffen, zo bevestigt een woordvoerster desgevraagd aan Up.

Blikseminslag
De Boeing 737 MAX 8, met registratie PH-TFN, vertrok om 07:08 uur vanmorgen vanuit Schiphol naar Boa Vista in Kaapverdië. Onderweg werd het toestel geraakt door de bliksem en werd besloten terug te keren naar Amsterdam. Net voor Antwerpen draaide de MAX om en vloog via Zeeland terug naar Schiphol waar het precies een uur na vertrek weer landde.

Controle
‘Na iedere blikseminslag wordt het toestel gecontroleerd en omdat we nog zo dicht bij Schiphol waren werd besloten om terug te keren in plaats van door te vliegen naar Kaapverdië. Op Schiphol is alles qua materiaal aanwezig om het toestel, indien nodig, te repareren of bij te stellen. Op de luchthaven van Boa Vista hebben we niet alle materialen voorhanden, vandaar de beslissing om terug naar Amsterdam te vliegen’, aldus de TUI-woordvoerster.

Passagiers
Ze vervolgt: ‘de passagiers zijn op dit moment onderweg naar een hotel bij Schiphol om wat comfortabeler te wachten totdat vertrokken kan worden met een vervangend toestel. Verwachting is dat de PH-TFN zelf morgen weer operationeel is en zij dezelfde route weer zal vliegen tussen Amsterdam – Boa Vista – Sal – Amsterdam.

Kras
‘Het voelt een beetje als een kras op je splinternieuwe auto, want het betreft onze nieuwe 737 MAX die eind december arriveerde, direct vanuit de Boeing fabrieken, aldus de zegsvrouw.’ Op 4 januari werd de eerst commerciële vlucht door TUI met het nieuwe toestel uitgevoerd. Vlucht OR569 vertrok van Amsterdam naar Gran Canaria.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button