fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

United bestelt meer 737’s en 777’s bij Boeing

United Airlines heeft een extra bestelling bij Boeing geplaatst. De Amerikaanse maatschappij bestelt 24 extra 737 MAX-toestellen en vier 777-300ER’s, zo meldt Boeing.

Aanvulling
De bestelling werd vorig jaar al in het orderboek geschreven onder ‘onbekende klant’, nu blijkt de bestelling voor 24 Boeing 737 MAX’s en vier ‘triple sevens’ van United Airlines te komen. De catalogusprijs voor de bestelling bedraagt 3,94 miljard euro.

Routes
Met de nieuwe toestellen wil United zowel de binnenlandse routes als de intercontinentale routes uitbreiden. De leverdatum van de nieuwe toestellen is niet door Boeing bekend gemaakt.

United
De vloot van United Airlines bestaat uit 771 vliegtuigen waarvan de meerderheid uit Boeing-fabrieken zijn gerold, namelijk 601 toestellen. De andere 170 vliegtuigen bestaan uit Airbus A319’s en A320’s. De Boeing 737’s zijn het best vertegenwoordigd met 338 toestellen.

MAX
United heeft op dit moment negen Boeing 737 MAX 9’s in de vloot. Los van de nieuwe bestelling voor de MAX-toestellen, krijgt United in de toekomst nog zeven MAX 9’s en twee MAX 10’s. Welke MAX-varianten in de nieuwe bestelling opgenomen zijn is niet duidelijk.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button