fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigenVliegvelden

Vlootvernieuwing moet positie Austrian Airlines verstevigen

Austrian Airlines wil door middel van vlootvernieuwing haar positie op het vliegveld van Wenen versterken, zo meldt de Oostenrijkse dochtermaatschappij van Lufthansa. Ze wil daarmee de concurrentie aangaan met low cost carriers zoals Ryanair, easyJet en Wizz Air.

Uitbreiding
Voor die vlootvernieuwing trekt Austrian Airlines de portemonnee en zal zo’n 200 miljoen euro investeren in het uitbreiden van de Airbus-vloot. In de komende drie jaar komen er tien Airbus-toestellen bij en zullen er 18 Bombardier Q400 turboprop-vliegtuigen uit de vloot worden gehaald. De capaciteit van Austrian zal door de verschuiving in de vloot met tien procent toenemen.

Lufthansa
Verder kijkt Austrian samen met moedermaatschappij Lufthansa naar het verplaatsen van bepaalde vluchten. Ceo van Austrian Airlines Alexis von Hoensbroech zegt hierover: ‘we zijn in gesprek met onze zusterbedrijven om vluchten tussen Wenen en Frankfurt of Düsseldorf over te hevelen naar Lufthansa. Het is makkelijker om vanuit de centrale hubs te vliegen dan vanuit Wenen.’ Alle vluchten binnen Oostenrijk blijven voorlopig nog wel volledig onder Austrian vallen.

Concurrentie
Met de nieuwe vliegtuigen wil Austrian de concurrentie aangaan met de prijsvechters die zich de laatste jaren ook op het vliegveld van Wenen gevestigd hebben, zoals Wizz Air. In de tien maanden tot en met november vorig jaar zag het vliegveld van Wenen een passagiersgroei van 10 procent. Daarop hebben verschillende prijsvechters, waaronder Ryanair, easyJet, Level en Vueling, het aantal vluchten van en naar Wenen verhoogd of zijn begonnen met een route naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Austrian Airlines
Austrian Airlines werd in 1957 opgericht en in 2009 opgekocht door Lufthansa. De Oostenrijkse maatschappij heeft een vloot van 83 toestellen, waaronder Airbus A319’s, A320’s en A321’s waarmee ze naar 120 verschillende bestemmingen vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button