Naast het nieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Luchthaven van Louisville vernoemd naar Muhammed Ali

De internationale luchthaven van Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky is vernoemd naar Muhammed Ali, de beroemde bokser, afkomstig uit Louisville, zo meldt de luchthaven.

Muhammed Ali
De luchthaven van Louisville heet sinds woensdagochtend het Louisville Muhammed Ali International Airport. De drieletterige IATA-code van het vliegveld verandert niet en blijft SDF. De nieuwe naam voor het vliegveld dient als eerbetoon voor de wereldberoemde bokser. Ali werd op 17 januari 1942 geboren in Louisville als Cassius Marcellus Clay. Het toonaangevende sportblad ‘Sports Illustrated’ riep hem uit tot sportman van de eeuw.

Weduwe
Ali overleed op 3 juni 2016 op 74-jarige leeftijd in Scottsdale in de staat Arizona. De weduwe, Lonnie Ali, is blij met de nieuwe naam van het vliegveld: ‘hiermee wordt de impact die Muhammed had op deze stad weerspiegeld en wordt zijn liefde voor zijn geboorteplaats geëerd.’

Vliegveld
Het vliegveld in Kentucky ontving vorig jaar, tot en met november, 3,5 miljoen passagiers, een stijging van net geen 10,7 procent. In die elf maanden lag het aantal vliegbewegingen op 78.890.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close