Business jetsNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Luxe chartermaatschappij ontvangt eerste ACJ320neo

Acropolis Aviation, een luxe chartermaatschappij uit het Verenigd Koninkrijk heeft de eerste Airbus ACJ320neo in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste
De eerste ACJ320neo is door Acropolis Aviation in ontvangst genomen. De Britse chartermaatschappij uit Farnborough laat nu de binnenkant van het vliegtuig inrichten door AMAC in het Zwiserse Basel. Zij plaatsen een VVIP cabine-interieur, ontworpen door Alberto Pinto, in het toestel.

Nieuw
Vorig jaar augustus rolde het eerste toestel uit de fabriek. De ACJ320neo is een nieuwe business jet van Airbus. De bouw ervan startte in mei vorig jaar. In totaal zijn er van de ACJ320-familie negen bestellingen bij Airbus binnengekomen, waarvan drie ACJ319neo’s en zes ACJ320neo’s.

Levering
De ACJ320 business jet kan in totaal 25 passagiers over een afstand van 11.100 kilometer vervoeren, wat gelijk staat aan 13 uur non-stop in de lucht. Acropolis Aviation is de eerste klant en heeft er nu één ontvangen. Het Zwitserse Comlux heeft ook een ACJ320neo bij Airbus in de bestelling staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close