fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalTransaviaVeiligheid

Ook Transavia 737 na blikseminslag terug naar Schiphol

Een Boeing 737-800 van Transavia keerde op donderdag 17 januari, vlak na vertrek, terug naar de Amsterdamse luchthaven wegens blikseminslag, zo meldt een woordvoerder van Transavia desgevraagd aan Up.

Terug
Transavia-vlucht HV6115 van Amsterdam naar Málaga vertrok donderdagochtend om 06:50 uur vanaf de Aalsmeerbaan richting het zuiden, maar keerde alweer snel terug wegens een blikseminslag. ‘Op advies van de technische dienst werd besloten terug te keren om op Schiphol een inspectie van het vliegtuig te doen’, aldus de woordvoerder.

Reparatie
Om 07:35 uur stond de 737 weer op het Amsterdamse vliegveld waar de inspectie werd uitgevoerd. Er moest een kleine reparatie aan het plaatwerk gedaan worden, waarna de Boeing met alle inzittenden om 09:30 uur opnieuw naar de Spaanse kuststad kon vertrekken .

Tui
De onweersbui trof niet alleen Transavia, want zo’n 20 minuten later keerde ook een TUI-vlucht terug naar Schiphol om precies dezelfde reden; blikseminslag. Waar de 737 van Transavia 16,6 jaar oud is, is de 737 MAX van TUI ongeveer één maand oud. De blikseminslag voelde dan ook ‘als een kras op een gloednieuwe auto’, aldus de TUI-woordvoerster.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button